Textseminarium (3:3)

Det är riktigt svårt att skriva det här inlägget. Har haft motstånd och skrivkramp inför detta men jag försöker.

Barnfilm alltså. Känns väl lite som ett utdaterat ord till att börja med? Jag hör lite olika idéer om vad begreppet betyder och tänkte starta där kanske, vad innebär barnfilm? Är det lärofilmer för barn? Eller har det en bredare betydelse?

Jag hamnar också i tankar om hur vuxna bör prata om film med barn och unga. Både vad gäller genre och innehåll. Detta kommer från en absurd men sorglig text jag läste om en kille som svarade på den opassande frågan om ”what is the worst thing youve ejaculated too” och han berättade om att hans föräldrar hade kollat på nakna människor i grupp och i högar och han trodde att det varit porr. Han blev påkommen och föräldrarna skrek något i stil med att ”gå och lägg dig det här är film för vuxna”. Sen visade det sig när han växte upp (och med färska minnesbilder från barndomens nyfikenhet och visuella förmåga) att han hade mastruberat till offer för Hitlers vansinne. Detta hade naturligtvis inte hänt ifall hans föräldrar hade förklarat varför han inte fick kolla på filmen mer än i form av att det var en ”vuxenfilm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top